منبع : -
سید روحالله موسوی خمینی (زادهشده به نام سید روحالله مصطفوی؛ ۱ مهر ۱۲۸۱ – ۱۳ خرداد ۱۳۶۸) نخستین رهبر و ولی فقیه ایران و از مراجع تقلید شیعه بود که انقلاب ۱۳۵۷ را رهبری و در پی آن، جمهوری اسلامی را از راه همهپرسی بنیان گذاشت و تا پایان عمر آن را رهبری کرد
منبع : -
گیاهان (به انگلیسی: Plants) گروه بزرگی از موجودات زنده مانند درختان، علفها، سرخسها خزهها، کاکتوس و ساکولنت ها هستند. گیاهان، جاندارانی چندسلولی از یوکاریوت ها بوده و عموماً قادر به فتوسنتز هستند. در تعاریف قدیمی، قارچها و تمامی جلبکها در گروه گیاهان طبقهبندی میشدند اما بر اساس تعریف جدید، قارچها، جلبکهای قرمز، جلبکهای قهوهای و پروکاریوتها از جمله باکتریها و آرکیها، گیاه نیستند.(دلیل اینکه قارچ جزو گیاهان نیست زیرا ریشه ساقه و برگ ندارد ساقه دارد ولی یک گیاه حتما برگ و ریشه دارد) طبق یک تعریف جدید، گیاهان بهطور کلی شامل گیاهان گلدار، مخروطیان، بازدانگان، سرخسها، شاخواشها، جگرواشان، خزهها و جلبکهای سبز هستند.
منبع : -
وَبا، مرگامرگی یا کالِرا(به انگلیسی: Cholera) یک عفونت در روده باریک است که از طریق آب توسط باکتری ویبریو کلرا ایجاد میشود. این باکتری با نوشیدن آب آلوده یا خوردن ماهی نپخته یا خوردن صدفها وارد بدن میشود. مهمترین راه انتقال وبا، سبزیهای آلودهاست. سبزیهایی که در هنگام کاشته شدن با کود انسانی تغذیه میشوند دارای بیشترین آلودگی هستند. وبا در طول تاریخ هفت بار همهگیری جهانی گسترده داشتهاست. امروزه وبا بیشتر در کشورهای جهان سوم به علت وضعیت ناسالم و آلودگی برخی آب های آشامیدنی دیده میشود. این باکتری در میوهها، سبزیجات خام، آبهای ساکن (راکد)، محصولات دریایی و غذاهای آلوده وجود دارد. در دورهٔ این بیماری از مصرف لبنیات غیر پاستوریزه باید خودداری کرد.
منبع : -
بیماری کروناویروس ۲۰۱۹ (به انگلیسی: Coronavirus disease 2019) یا کووید-۱۹ (انگلیسی: COVID-19)[۳] که به آن بیماری تنفسی حاد انکاو-۲۰۱۹ یا بهشکل عمومی به آن کرونا نیز میگویند (انگلیسی: 2019-nCoV acute respiratory disease)، بیماریای عفونی است که بر اثر کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ (SARS-CoV-2) ایجاد میشود.[۴][۵][۶] این بیماری دلیل دنیاگیری ۲۰–۲۰۱۹ کروناویروس است.[۷][۸] علایم معمول آن تب، سرفه، تنگی نفس، و نابویایی هستند. درد عضلانی، تولید خلط، گلودرد، ناچشایی و سرخی چشم از جمله نشانههای کمتر معمول آن هستند.[۲][۹][۱۰][۱۱] با این که اکثریت موارد این بیماری باعث علایم خفیف میشود،[۱۲] بعضی از موارد به سینهپهلو و نارسایی چند اندامی پیشرفت میکند. نرخ مرگ و میر بین ۱٪ و ۵٪ تخمین زده میشود ولی بر حسب سن و دیگر شرایط سلامتی تغییر میکند
منبع : -
پستانداران ردهای از جانوران مهرهدار هستند که با غدهٔ پستانی خود (که در جنس ماده، شیر برای تغذیهٔ نوزاد تولید میکند)، مو یا خز و خونگرم بودنشان مشخص میشوند. پستانداران، پیشرفتهترین مهرهداران هستند. اعضای آنها در بیشتر اکوسیستمهای جهان جانوران، چیره بوده و نقش تعیینکنندهای در زنجیرههای غذایی دارند. پستانداران گرچه از جهت گوناگونی و فراوانی، بسیار کمتر از جانواران دیگر و حتی مهرهداران (پرندگان و ماهیان) دیگرند؛ ولی به دلیل پیچیدگی دستگاههای بدن، و بهویژه دستگاه عصبی و مغز، پیشرفتهتر و بزرگتر بوده و نیز نقش کلیدی در بسیاری از اکوسیستمها دارند. پستانداران، جانورانی هستند که دارای مو بوده و غدد شیری دارند. معمولاً دارای دندانهای متنوعی هستند که درون حفره دندانی، جای میگیرد.
منبع : -
محمّد بن عبداللّه (نام کامل به عربی: أَبُو الْقَاسِم مُحَمَّد بْن عَبْد الله بْن عَبْد المُطَّلِب بْن هَاشِم؛ حدود ۵۷۰ میلادی – ۶۳۲ یا بعد از ۶۳۴ میلادی) بنیانگذار و پیامبر اسلام و به اعتقاد مسلمانان، آخرین پیامبر در سلسلهٔ پیامبران الهی و تحویلدهندهٔ قرآن و تجدیدکننده آیین یکتاپرستی (دین حنیف) است. او همچنین به عنوان یک سیاستمدار، رئیس دولت، بازرگان، نظریهپرداز دینی، خطیب، قانونگذار، اصلاحگر، فرمانده جنگی، و برای مسلمانان و پیروان برخی ادیان، مأمور تعلیم فرمانهای الله یا همان خدای مسلمانان بهشمار میرود و بین آنها ملقب به «رسولالله» است.
منبع : -
صفویان دودمانی ایران و شیعه بودند که در سالهای ۸۸۰ تا ۱۱۱۴ خورشیدی (برابر ۱۱۴۸–۹۰۷ قمری و ۱۷۳۶–۱۵۰۱ میلادی) به مدت ۲۳۵ سال بر ایران فرمانروایی کردند. شاهنشاهی صفوی را شاه اسماعیل یکم که در سال ۸۸۰ خورشیدی در تبریز تاجگذاری کرد، بنیان گذاشت و آخرین شاه صفوی، شاه سلطان حسین بود که در سال ۱۱۰۱ خورشیدی از غلزاییها شکست خورد و بعداً نادرشاه افشار در سال ۱۱۱۴ خورشیدی سلسلهٔ صفویان را برانداخت.
منبع : -
جنگ جهانی دوم دومین جنگ جهانی بین سالهای ۱۹۳۹ تا ۱۹۴۵ بود که بیشتر کشورهای جهان از جمله قدرتهای بزرگ در آن شرکت داشتند.نیروهای تقابلگر در قالب دو اتحاد نظامی در برابر هم قرار گرفتند و با این دو اتحاد نظامی، یک جنگ تمامعیار به راه انداختند که در اثر آن، بیش از صد میلیون پرسنل نظامی در بیش از ۳۰ کشور جهان درگیر شدند. بیشتر شرکت کنندگان در این جنگ، تمام قدرت اقتصادی، صنعتی و تواناییهای علمیشان را در جهت پشتیبانی نظامی بسیج کردند. با حدود ۷۰ تا ۸۵ میلیون کشته این جنگ به مرگبارترین درگیری نظامی در طول تاریخ بشریت تبدیل شد. تلفات ناشی از بمبارانهای راهبردی، قحطی، بیماری و درگیریافزارهای هستهای و هولوکاست در آمار خسارت انسانی جنگ جهانی دوم شمرده میشوند
منبع : -
کتابی درباره ی اینکه به زمان حال توجه و تمرکز داشته باشیم تا بتونیم برای آنچه که داریم ارزش قائل شویم و از گذشته خود درس بگیریم و عبرت بگیریم تا دچار پشیمونی نشیم و اشتباهاتمون رو دوباره تکرار نکنیم و حال بهتری داشته باشیم و برای اینکه مضطرب نشیم برای آینده برنامه ریزی و زمانبندی کنیم.
منبع : -
سیاهچاله ناحیهای در فضا-زمان با گرانشی بسیار نیرومند است که هیچ چیز حتی ذرات و تابشهای الکترومغناطیسی مانند نور نمیتوانند از میدان گرانش قدرتمند آن بگریزند.نظریه نسبیت عام آلبرت اینشتین بیان میکند که یک جرم به اندازه کافی فشرده شده، میتواند سبب تغییر شکل و خمیدگی فضا-زمان و تشکیل سیاهچاله شود.